Bilgi
Linz, AVUSTURYA | Yayınlandı: 4 Eylül 2015, Cuma
Sosyal medya sunumu
Runtastic’in analog görünümlü saati giyilebilir cihaz özellikleri ile şaşırtıyor. http://pr.co/p/002cjh
Özet
Runtastic, geleneksel saat modası ile modern bir fitness takipçisinin fonksiyonlarını birleştirdiği yeni giyilebilir cihazı Runtastic Moment’ı duyurdu. Tüm kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan Runtastic Moment, farklı kadranlar, kayışlar ve renklerde kullanıcı ile buluşuyor. Runtastic Me uygulaması ile senkronizasyonun ardından, geleneksel bir saat saat gibi görünen cihaz, piyasadaki en kapsamlı fitness takip cihazlarından birine dönüşüyor. Bu haber, Runtastic’in Adidas Grup tarafından 240 milyon Dolara satışının gerçekleştiği haberinin hemen ardından geldi.
Detaylar

Runtastic’in kurucularından ve CEO'su Florian Gschwandtner; "Geçtiğimiz yıllar içinde - Runtastic de dahil olmak üzere - birçok şirketin kullanıcı ihtiyaçlarını çeşitli takip cihazları ile gidermeye çalıştığını izledik. Şu an piyasada bulunan ürünlere bakarak, moda ve fonksiyonellik arasında ciddi bir boşluk olduğunu gördük. Bu sebeple, kullanımı kolay, estetik olarak güzel görünürken alışkanlık kazandıracak Runtastic Moment’ı geliştirdik.” şeklinde konuştu.

Özellik & Fonksiyonlar

Runtastic Moment, kullanıcılarının Adım & Mesafe, Aktif Dakika, Yakılan Kalori, Uyku Döngüleri ve Hedeflerini takip etmesini sağlayan analog bir saattir. Kullanıcılar günlük ilerlemelerini saatin üzerindeki gelişim göstergesinden görebilirken, aktif olmadıkları zamanlarda titreşimli uyarılar almayı da seçebilirler. 100m’ye kadar su geçirmez olan Moment, her türlü aktivite sırasında kullanılabilir - yüzme, dalış hatta duş. Standart bir batarya kullandığından, şarj edilmesi de gerekmemektedir.

Herkese Uygun bir Dizayn

Runtastic topluluğunun çok geniş olduğunun, dünyanın dört bir yanında, farklı dilleri konuşan, farklı fitness seviyelerinde olan ve çeşitli hedefleri olan kişiler olduklarını biliyoruz. Bunun bilincinde olan Runtastic, tek çözümün herkese uygun olmayacağının da farkında. Bu yüzden Runtastic, 4 kategoride özetlenebilecek 10 eşsiz dizayn ile Runtastic Moment’ı kullanıcıları ile buluşturuyor:

• Runtastic Moment Fun: Alüminyum kasası, çizilmez camı ve kullanımı rahat silikon kayışı ile Moment Fun eğlenceli ve aktif kişilikli kullanıcılar için. Renk alternatifleri; raspberry (pembe), plum (mor), sand (kum) ve indigo (lacivert) - 129,99$
  • Runtastic Moment Basic: Moment Fun’a benzer olmakla beraber, Moment Basic daha geniş ve çelik kadrana sahip. Beige (bej) ve black (siyah) renklerde mevcut - 129,99$
  • Runtastic Moment Elite: Sofistike bir görünüm için tasarlanan Moment Elite, alüminyum kasaya, çizilmez cama ve yüksek kalite tekstil & deri kayışa sahip - 179,99$
  • Runtastic Moment Classic: Şık tarzı, çelik kasası, çizilmez camı ve deri kayışı ile 3 renk seçeneğine sahip; silver, rose ve gold - 179,99$

Gschwandtner sözlerine, “Moment’ı tasarlarken, kullanım kolaylığını stil ile birleştirmek önceliğimiz oldu. Bir saat, hem kadının, hem de erkeğin en sık kullandığı aksesuar. Bu noktada, kullanıcılarımıza, harika görünürken ilginç veriler elde edebilecekleri - potansiyel olarak da hayatlarını değiştirebilecekleri - yüksek kalitede bir ürün sunmaktan çok mutluyuz.“ şeklinde devam etti.

Runtastic Me Uygulaması

Geçen yıl, Runtastic Me uygulamasını, Runtastic Orbit için geliştirmiştik. Uygulama bu yıl daha da gelişerek, Runtastic Moment ile de birlikte çalışacak biçimi aldı.

Runtastic Moment verileri kablosuz olarak Runtastic Me uygulaması ile senkronize olur, ve kullanıcılar istatistiklerini, günlük gelişimlerini görebilir ve İz (Streak) gibi özelliklerin yanı sıra hedef koyabilir ve kişisel rekorları kırabilirler. Uygulama aynı zamanda, derin ve hafif uykunun yanı sıra uyku süresi ve uyku döngüleri hakkında da detaylı bilgi verir.

Runtastic Moment Satış Noktaları

Türkiye’deki kullanıcılar, Runtastic donanımlarını Runtastic Online Dükkan’ın yanı sıra çok yakında perakende mağazalardan da temin edebilecekler.

2009 yılında kurulan Runtastic, sürekli genişleyen uygulama yelpazesi, ürün ve hizmetleri ile kişilerin sağlık ve fitness verilerini takip eder ve onları şekle girmek, sağlıklı olmak ve genel fitness seviyelerini iyileştirmek için motive eder. Şirket, Ağustos 2015’de adidas Grubu tarafından satın alınmıştır.

140 milyondan fazla indirilen mobil uygulamaları ve Runtastic.com’da 70 milyon kayıtlı kullanıcısı ile koşu, bisiklet ve diğer aktiviteler için Runtastic’in uygulamaları mesafe, hız, tempo, kalp hızı, kalori ve rota (haritaları kullanarak) tespiti için tescilli donanımlar ile otomatik senkronize olur. Sonuçlar daha sonra Runtastic GPS cihazları aracılığıyla uygulamalardan ya da kullanıcıların çevrim içi antrenman günlüğünü görebildiği ve detaylı veri analizi alıp karşılaştırma yapabildiği Runtastic.com’dan görülebilir. Egzersiz yapmaya yeni başlamış ya da atlet olmanız fark etmez, Runtastic ile egzersiz yapmak çok kolay ve eğlenceli. Daha fazla bilgi için www.runtastic.com ‘a gidebilir ya da Twitter, Facebook, Instagram veya Google+’dan bizi takip edebilirsiniz.